Snabba lån är inte billiga lån

Idag finns det hundratals aktörer bara i Sverige som på internet erbjuder snabblån eller mikrolån. Det kan också kalls för SMS-lån ifall det är möjligt att färdigställa allt endast genom SMS. Dessa går oftast riktigt snabbt och efter en rapp kreditcheck är lånet i stort sätt på väg till ditt konto. Det är viktigt att komma ihåg att dessa snabblån har generellt sätt mycket högre ränta än vad ett traditionellt banklån skulle erbjuda dig. Trots att de marknadsförs som billiga lån finns det ofta mycket som talar emot det, i många fall även den procentsats som avslöjar räntan.

När du idag söker efter billiga lån på internet får du upp en hemsk skara med långivare som önskar din uppmärksamhet. De flesta av dessa är så kallade snabblån, vilket kan verka attraktivt eftersom du redan samma dag eller nästkommande kan sitta med pengarna på kontot. Detta betyder dock att deras undersökning, vare sig du är en säker låntagare eller inte, brister en aning, vilket i sin tur väldigt ofta betyder att det kostar dig mer.

Dessa snabblån som du finner via internet brukar ligga runt 500 – 15000 kr. Det finns dock långivare vars tak överstiger detta flera gånger om.